Strøm

Hvor er det strøm?

Det er mye snakk om strøm og hvordan man må produsere grønnere strøm. Dette er en fin og en viktig diskusjon. Når du lager strøm så er det viktig at du lager strøm på en god måte. Et annet spørsmål og en annen måte å snakke om strøm på er heller å se på hvor strømmen er? Hvor kommer strømmen ifra. Strøm er noe som blir laget av vann, vind, sol eller andre ikke fornybare kilder. I Norge er fokuset på fornybar strømproduksjon. Når du lager strøm så vil du ende opp med noe som du kan få ganske mye ut av. I Norge så er strømmen lokalisert der det er fosser, hvor det er vind (som er til havs) og et par andre steder. Hovedsakelig er vinden lokalisert der det er fjell og fossefall.

Tips når du bytter strømleverandør

Når du kjøper strøm fra en strømleverandør har du inngått en avtale. Denne avtalen vil beskrive hva du og leverandøren ble enige om. Her må du passe på og se etter en eventuell bindingstid. Skrev du under på en avtale som binder deg til en gitt tid må du kanskje vente til denne tiden er ute. Det er ikke helt sant, da det kan være mulig å kjøpe seg ut av en slik avtale. Sant skal også sies at det ikke er alle situasjoner leverandøren kan binde deg til. Er det derfor en bindingstid i din avtale må du se litt ekstra på den.

Se godt igjennom avtalen og identifiser hvordan avtaletype du har inngått med leverandøren. Det finnes spot pris avtaler, variabel pris og fast pris avtaler. Alle disse har sine nyanser som man må passe på. Fakturering er viktigere å viktigere i disse dager på hvordan prisen din slår ut. Tidligere fikk man to fakturaer hvis man hadde det billigste alternativet. Dette skal det nå være slutt på og gjennomfakturering skal brukes. Da får man en faktura med pris på strøm og en pris på leie av nettet.

Se etter kampanjetilbud. Skrev du under en strømavtale når det var kampanje ble du nok lovet noe veldig bra en periode, før du gikk tilbake til en pris og en service som kanskje var annen enn det du startet med, finn deg derfor en billig strømavtale som er til å stole på. Dette er ganske vanlig da kampanjer er såpass reduserte i pris at det ikke er mye å tjene for leverandørene. Dette gjør at leverandørene på et eller annet tidspunkt må slutte kampanjen for deg. Sjekk derfor avtalen din om når kampanjen slutter og hva som skjer etter endt kampanje.

Hvordan finner du billig strøm?

Det er ikke så lett å finne billig strøm på egenhånd. Det er derfor anbefalt at du bruker en søkemotor som spesialiserer seg på å hjelpe folk med å finne billig strøm. Et eksempel på dette er på nett. Noen leverandører gir dyrere strømpris hvis du ikke tegner avtalegiro eller e-faktura.

Leave a Comment