Hvilke kostnader følger med et forbrukslån?

Forbrukslån er en fin måte å få en bedre økonomi på. Du kan raskt og enkelt rydde opp i din økonomi ved å ta opp et billig forbrukslån og bli kvitt dyr gjeld, få bilen i stand igjen og reparere huset slik at alt er slik du ønsker at det skal være. Alle lån kommer med kostnader. Det er ingen overraskelse. Når du tar opp lån er det uansett viktig å vite alle typer kostnader som følger med det lånet du tar opp. Den eneste måten å være fult forberedt ved låneopptak er å være fullstendig informert. Informasjon er verdifullt, spesielt når vi snakker om lån da mye penger kan bli spart når du er informert fult ut om alle betingelser og vilkår.

Renten er den største kostnaden på et lån. Renten varierer fra person til person, men renten er vanligvis ikke lavere enn ca. 7% og ikke høyere enn 20%. Får du et lån som gir deg lavere rente enn 7% har du gjort en veldig god jobb med selskapet som skaffet deg dette lånet. Får du noen gang et tilbud på forbrukslån med rente over 20% må du ta beinene fatt å løpe. Du bør bokstavelig talt avslå et slikt lån. 20% er veldig dyrt for et forbrukslån. Renten er som sagt den største kostnaden med forbrukslån.

Mange banker liker å gi oppstartsgebyr til sine lånetakere. Oppstartsgebyr er et irriterende gebyr. Banken legger da på en kostnad på lånet det har gitt deg før du får lånet. Grunnet til at gebyret pålegges er fordi bankene har kostnader ved utstedelsen av lånet til deg. Det forstår vi alle. Da bankene tar god rente på forbrukslån er det overraskende at oppstartsgebyret ikke kan fjernes og kostnaden ved å gi et lån ikke kan dekkes gjennom renten. Gebyret tas også før du får lånet, så får du et lån på 100.000 kroner med et gebyr på 1.500 kroner, får du kun 98.500 kroner inn på konto ved utbetaling.

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *