Det er ingen av oss som vet hvordan livet blir etter døden, men den sjangeren som har analysert dette mest er kanskje kunst. Her kan du se bilder av døende, begravelser og ikke minst tanker om hva som skjer etter døden. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvordan døden blir sett på i kunst, så hvis dette er noe du er interessert i, så er det bare å lese videre.
Norske kunstnere
Et av de aller mest kjente maleriene som snakker om døden, er Edvard Munchs døden i sykeværelset som virkelig portretterer døden på en helt ny måte når det kom ut. Munch var flink på å male følelser, så hvis du ser nærmere på hver enkelt person i maleriet, så vil du se at de har forskjellige farger i fjeset for å uttrykke forskjellige følelser. Kunstretningen til Munch kalles for ekspresjonisme.
Hva skal du gjøre hvis noen du er nær dør?
Når man tenker på døden, så er en av de første tankene som kommer opp hva man ville gjøre. Det aller beste å gjøre, er å kontakte begravelsesbyrå Bærum. Lavendla er et begravelsesbyrå i Bærum som har lang erfaring med det de holder på med. De kan gi deg en oversikt over hva det er vanlig å gjøre. Det kan være betryggende å ha noen på din side som faktisk vet hva de snakker om. Hvis du tidligere har erfaringer med begravelser, kan du også tenke på hva som skjedde da. Kanskje du vil ta kontakt med flere som er nær denne personen? Uansett hva du velger, så kan begravelsesbyrå i Bærum hjelpe deg med dine spørsmål.
Kunst fra hele verden
Det er ingen tvil om at døden er et populært emne å lage kunst om. Damien Hirst er en kunstner som liker det morbide. Han liker å skape oppstand. Det ble spesielt stor furore når han tok livet av flere dyr, slik at han kunne vise dem på sine utstillinger. Han sagde blant annet en ku og kalv i to og preserverte dem i en væske. Astrup Fearnly museet i Oslo har noen av hans verk. Disse verkene er plassert slik at du kan gå gjennom den, slik at du kan se hele kua. Både inni og utenpå. Mange synes dette ikke er kunst, men dyreplageri. Det er derfor kunst er så populært, rett og slett fordi det skaper så mange diskusjoner.
Leave a Reply